Selecteer een pagina

Al heel jong wilde ik met kinderen en jongeren werken

Al vroeg leerde ik om andere mensen aan te voelen, af te stemmen en mezelf aan te passen aan de situatie. 

Ik koos daarom om hier een opleiding in te volgen, SPW. Zo kon ik kinderen en jongeren helpen die hulp nodig hadden. Echter, tijdens de opleiding kwam ik erachter dat dit niet helemaal bij mij paste en koos voor de opleiding Pedagogiek. Ondanks dat ik leuk werk had, bleef de drang om me verder te ontwikkelen en te begrijpen waar bepaald gedrag vandaan komt en hoe dit je leven beïnvloed. Ik ben daarom verschillende cursussen en studies gaan volgen naast mijn werk. 

Ik heb geleerd om mijn onzekerheid om te zetten in kracht

“Je best doen”. Dit hoorde ik vaak toen ik jong was.

Al jong leerde ik om goed mijn best te doen, maar merkte dat “mijn best doen” niet altijd goed genoeg was. Dit maakte mij behoorlijk onzeker. Door de onzekerheid leerde ik afstemmen; ik keek, ik voelde en ik stemde af op de situatie. Ik wilde anderen graag gelukkig zien, makkelijk maken en ik nam mijn eigen gevoel niet serieus. Hierdoor kwam ik in een situatie terecht die erg ongezond was.
Door mezelf steeds aan te passen verloor ik mezelf en werd ik steeds ongelukkiger. Op een bepaald moment merkte ik dat dit niet verder kon gaan. Ik was alsmaar moe en had weinig energie. Ik besloot om voor mezelf te kiezen.

Kiezen voor jezelf

Ik kies er nu voor om meer naar mezelf te luisteren. Hoe moeilijk ik dit soms ook vind.

De situatie werkte wel verhelderend voor mij. Ik moest keuzes maken en vaker “nee” zeggen tegen anderen en vaker “ja” tegen mezelf. Ik ging nog meer inversteren in cursussen, opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Steeds kwam ik dichter bij mezelf, leerde ik voor mezelf kiezen, mijn grenzen aangeven en mijn kwaliteiten te zien en in te zetten hoe dit past bij mij. En ik gun jou dit ook! Niet zozeer de lessen die ik moest leren, maar wel dat je voor jezelf kunt kiezen, dat je je kwaliteiten weet te benutten en keuzes durft te maken, zonder je schuldig te voelen.
Hulp vragen is geen teken van zwakte, het is een teken van kracht

Dit gun ik jou ook!

Ik gun het je om dicht bij jezelf te komen en te blijven. In je kracht te gaan staan en te stralen. Weten, voelen en geloven dat jij er toe doet. Dat jij er mag zijn. Dat jij van jezelf mag houden, zoals je bent. Dat je onzekerheid je niet in de weg hoeft te staan, maar dat je het als een kwaliteit kan zien, zodat jij met meer liefde en plezier je leven kan leven. De kracht zit in al in jou. Je mag er alleen op leren vertrouwen. 

Zoals hierboven staat, leerde ik kijken en afstemmen op de ander. Tijdens het coachen is dit nu mijn kracht geworden, oprechte verbinding. Ik voel de dingen aan die bij jou spelen en weet deze te verwoorden. Je voelt je gehoord en gezien. Samen kijken we naar een oplossing die werkt voor jou. 

Nog even wat anders over mij

Verder nog een aantal weetjes over mij

Ik ben Jacoby Kleinnijenhuis (1985) en woon met mijn vriend en zoon Joshua (2018) in Den Ham. Opgegroeid op de boerderij van mijn ouders en vond het heerlijk om buiten bezig te zijn en buitenritten te maken op mijn paard. Ik heb gewerkt in de Jeugdzorg en in de Gehandicaptenzorg als ambulant begeleider. Tijdens mijn werk merkte ik dat mijn interesse en expertise vooral ligt in het ondersteunen en coachen van kinderen en jongeren. Door mijn achtergrond als boerendochter, merkte ik dat ik het werken met dieren een belangrijke aanvulling is. Daarom zijn pony’s of paarden een belangrijke aanvulling tijdens de sessies.

Geschoold door; Landstede Zwolle – HAN Hogeschool – BGL kindercoach – Martijn Meima, intuïtief ondernemen – Simone Levie – Familieopstellingen – IKEV CREF basisveiligheid en prenatale hechting, CREF EMDR – Zwiers en Kroezen oplossingsgericht werken, systeemgericht werken – POPtalk